04 July 2011

The Hospital Bag

Right..some updates..hehe
My belly is bigger than a ripe watermelon now..
and everytime a motherly person (yg mama2 bah..) saw me..they would comment.:
"tggu hari lagi ni kn.."
and i'll go..
*senyum dlu la* " mm..nda juga la,, ada dlm 4 minggu lagi"
And they continue:
"tpi..perut kau pgi bawah sda. kdg2 tidak smpai juga 40 minggu tu tau.."
Me: *gulp* + *sinyum2*
 and there was this friendly lady i remembered asking me to eat a lot of planta/majerin
supaya time deliver nanti.. lancarrrrrr :)

and so..with friends recommendation and advices.. i have started packing
The Hospital Bag

this is how it looks like:


First time.. n first baby..
i feel like packing for a travel.

Thank you to my dear friends and great websites who have given a lot of guidance and references..hehe..
Itu gmbar di atas pun belm lengkap lagi tu.. atukkoi...
the stuff above is for babe and myself.
Para ibu2 yg lebih berpengalaman.. kamu rasa2 ok sda kah tu.. atau..
terlebih sda?hehehe
kasi share2 a..pengalaman. :)


Meanwhile..i continue to enjoy a few more good weeks before i start my maternity leave and confinement period..which i dread.
so.. mesti jalan2 cari makan yg paling penting kn..
huhu..kalau mau minum air kelapa di tg aru beach skg.. yg first beach tu..mau pikir2 juga..bagus lagi panjat pokok kelapa sendiri..
tpi..yg penting happy dlu skg..:)

Had my last round at 1Borneo hypermall last weekend..i think.
tukkoiii..mau jalan dari Harris bookstore pgi Daiso pun macm mau patah sda tulang kaki sa.
hehe..gara2 mau kasi lengkap itu barang2 baby n me :)

For those who are also going on through pregnancy..i wish them all the best and take care slu..
I want to share this great website with you ladies..especially for mothers to be :)

It's called..

enjoy...
will update again soon.. i hope.

6 comments:

Aemy Shamy said...

Hey there sweet mummy! I can feel your excitement..don't worry about your big bump, it's normal right? Stay positive & calm..you wouldn't want your baby to feel worry too. :) Can't wait for your beautiful baby ^^

Just said...

nc, sia dulu msk 7bln sia start a teaspoon of minyak kelapa every nite... spy lancarrrr jg.. ;p

Emm.. pampers mau lebih sbb baby kan sjap2 ter'cirit' tu..

u take care.. :D

memeljoan said...

Ya nc...lampin kena byk...ehehhe...gud luck!:)

CathJ said...

so happy for you... biar lah bah tu brg2 byk...jgn kurang... ^_^

jangan lupa 'modes' for you... modes bah... pad... tuala wanita.. ^_^... kdg2 pandai lupa tu.. hihihi

take care..

Mia said...

ok suda bah tu Nc...yg penting ada baju baby 2 3 helai gitu, pampers (lampin kalau sya bawa 2 3 helai jak sbb baru lahir tu ja Nurse tolong pakaikan lampin pastu sya tukar gi pampers, mudah, cepat dan baby selesa...(jenama sya suggest ko kunu..mami poko....walau mahal tapi berbaloi...hehehe)....baju ko jgn lupa, dan yg paling penting 'pad' yg besar tu...sya kasitau ko pad hospital langsung nda siuk...mo di ikat2 lagi...dulu sya kena kasi pakai slps bersalin bole2 ni terjatuh masa turun dari katil....hehehe....

StellaClaire-Richard said...

waa..ready2 suda..sama lah kita NC..
sya pun ready2 suda 'Hospital Bag'..hehe

 
Yours Sincerely..nc © 2008. Template Design By: SkinCorner