18 May 2011

Ko ada 3 BLOG?

This post is to clear any questions or doubts on who is nc and which one is really nc’s blog. You are welcome to read and give ur sincere comments or be a silent reader  i don’t mind. Just want clear up the air..nyehehe..



For a start..YES, i have 3 blogs. Those who have been following surely knows that nc is the owner and author of these 3:


And i am happy to say that i love all my blogs and doing well to equally maintain them all.
Ok..Q & A sessions..hehe

Q: Jadi, betul la ko ada 3 blog ni?
NC: ya, tuuu yg sa tulis tadi tu.. :)

Q: banyak juga..?
NC: haha..ada ku kesah.. :) sb setiap blog mempunyai peranan, ciri2 dan misi tersendiri :)

Q: apa kunun?
NC: Your's Sincerely..nc..ini la blog pertama ku... n paling ku sayang.. n tak akan abai kn smpai bila2.. my personal blog. anything n everything under the sun.
iHaveADream Creations..blog kedua ku..for my passion n creative pursuit. Sa suka meng edit2 gmbr :)
The Borneo Blog Shop..blog ter baru ku.. untuk test try skil dlm bidang retail pula.. :) mcm2 ada..

Q: O..patut la kdg2 ko p chat2 di shout box org berlainan itu blog address ko guna kn.. ?
Nc: ya ba , mengikut kesenangan menaip time tu.

Q: O...begitu rupa nya..inda panat ka, mau urus 3 blog?
Nc: inda la, bukan nya sa update ari2 pun sekali gus tiga..mana yg patut di update, update la kn. 

Q: Semua blog aktif la skg?
Nc: Paling aktif dua sja.. 
Your's Sincerely..nc  dan The Borneo Blog Shop.
Blog iHaveADream Creations sa.. sebenar nya.. sa tutup sementara smpai sa dpt capai objektif baru sa utk memperbaharui blog tersebut.,.aiseh.. tpi.. kdg2 ada org tny  kenapa tak boleh masuk itu blog.. n dorang mau jenguk2..so.. sa buka sja la balik. Update memang kurang atau jarang..tpi at least kawan2 masih boleh dtg tengok2 hasil keja lalu.. n say' hi'.. :)

Q: Objektif baru utk iHaveADream Creations? apaitu a..
Nc: mana bleh kasi tau.. nanti inda jadi.. kin shy2 ja. tpi.. arap2 dpt.. tggu dan lihat sja la a.. ;)


Q: Itu iHaveADream ko..masih terima order ka kalu mau minta tlg edit2 gmbr o frame gbr utk adiah?
Nc: actually tak mau terima sda.. tpi ada kawan2 yg mau kdg2.. so sa buat sja la. tpi sa tidak update di blog sda :)

Q: The Borneo Blog Shop? apa ba ni?
Nc: :) mula2 start jual baju2 bundle yg cantik2..n nama blog mula2 pun ialah Bundle Republic. Tapi sa tukar jadi The Borneo Blog Shop sb mau jual mcm2 produk la len kali :) tggu ja , tpi bundle clothes masih produk utama..


Q: dui..bundle? 
Nc: ya, sb baju2 bundle ni mempunyai kelebihan tersendri. Walau pun terpkai.. ada yg kualiti masih cantik.. n branded lagi. dan.. murah... :) tpi smua ni ikut citarasa masing2 

Q: ok..Semua ini blog di daftar atas username yg sama kah? sb kadg2 ko jadi NC.. kdg2 dreamChaser. mana satu ba ni..?
Nc: hahaha..memang dua. Personal blog dan blog shop sia atas username yg sma iaitu NC. supaya senang mau urus n tak perlu tukar2 identiti. itu iHaveADream yg atas username dreamChaser. sb kunun2 dlu ingat kn mau misteri sikit. tpi inda jadi.. so.. ter guna la smpai skg. :) kesimpulan nya.. sa la ba tu dua2 .

Q: Antara ketiga2 blog ni.. mana yg paling mendapat sambutan ko rasa?
Nc: emm.. mesti la personal blog sia.. sb ini yg paling lama n kawan2 da biasa..
iHaveADream Creations pun ok2 juga la, sb bnyk yg suka dgn hasil kerja sa..;)
The Borneo Blog Shop..masih sgt baru.. n follower pun tak ramai..mgkin memang tak minat dgn benda2 gini kn, tpi..trima ksih pada yg telah jadi follower n LiKE di fanpage facebook, dan beri sokongan. :)
Q: Ko ada fan page di facebook?
Nc: Ada, utk itu blogshop dan iHaveADream sja. supaya senang update kn kawan2 n follower, itu pun kalau yg mau tau la ba. haha

Q: personal blog ko.. tiada fan page?
Nc: emm..tidak la untuk yg ni, sb tak mau sa punya personal stuff tersebar di fesbook. maklum la bnyk mata2 yg tak sepatut nya, so.. tak perlu la. bagi sia la :)


Q: Harapan?
Nc: harapan..supaya sa dpt terus kn ber blog n masih dgn ketiga2 blog2 ni smpai bila2. 

THE END.

hehehe..thank you for reading this self made interview :)
Now..im relief.

7 comments:

StellaClaire-Richard said...

wow..rajin oh ko NC mo handle 3 blog.. keep it up ok..:)

Wyne @ Mouren Mauve said...

Betul-betul lah ko nie; terror buat dialog hehe!

Just said...

heheheh... bertambah sibuk skrg ni kan sigu! :D

chegu carol said...

i also maintain 3 blogs altho yg paling active only 1...yg dua tu, since the other one is about travel and the other is about school...kalau senang2 saja baru kena bikin entry :)

but yeah, every blog that we created is intended for different purpose. Mana yg urg mau follow, folow saja la kan. If not..bah suka hati ja la. :)

nc said...

Stella:
rajin juga la mengkali ni.. sb sndri yg mau ada smpai 3 blog kn :)

Wyne:
haha..trima kasih.. bakat terpendam kali :)

Just:
sibuk sikit2 ja :) asal kn enjoy benda yg di buat ba kn ;)

Chegu carol:
ya betullll... hehe..lain blog lain cerita kn...n suka ati mana yg org mau follow o tidak :) i LIKE .

Armstrong said...

Wa siok o ada banyak blog... yang satu ialah kedai pula tu heehe.

Ba looking forward to the new I Have A Dream Creations.

Kay Masingan said...

hehe si NC memang buli punya...:)

 
Yours Sincerely..nc © 2008. Template Design By: SkinCorner