Sorry for the lengthy title :) 
It suddenly crossed my mind that there are a few questions that people always asked me nowadays..and..sometimes i feel like sticking a fact sheet on my forehead..for some peace and quiet.
dui..jahat nya.. mmm..nda bah.. cuma kadg2..balik2 kena tny soalan yg sama dlm satu jangka masa yg terdekat..inda ko gerigitan? tpi.. sabar sja bah kn :)
..and i'm sure all pregnant mothers experience the same thing.
Bah, ni kali la..heheh..some updates and FAQ answers from nc - sincerely

Top question: berapa bulan sda?
nc answers: mau lima sda..( dibundar kn..ke bulan yg terdekat heheh)

Favourite question: Lelaki kah perempuan?
nc answers: nda tau lagi ni.. (betul2 blm tau..n i don't mind )

Followed by: Belum scan kah?
nc answers: sda, bnyk kali sda..tpi blm dpt tingu lagi.

Next: Rasa sda kah dia tendang?
nc answers: mm..sia pun kurang pasti mcm mn bah rasa pergerakan ni..tpi mcm blm kali ni..sb tabal lamak di perut kn..:) lagi pun doktor ckp..dlm minggu 20 slu nya.. (tggu dgn yakin sja la kn)

Dreaded question: Mana ko mau baranak?
nc answers: di hospital la ba kn. mana2 yg terbaik la kn :) 

Another favourite question: Apa yg ko slu mengidam n suka buat skg?
nc answers: tiada juga la, sa suka minum soya bean sja la, sb itu ja minuman yg ngam. kalu suka buat.. tingu tv la kali..esp 'So You Think You Can Dance' sama main Happy Aquarium di fesbuk.. sama main sama kucing2 n anak anjing di rumah. (cewah.. bnyk pula rupanya)

And most will asked me this: Anak pertama?
nc answers: hehe..iya :)

A cousin asked me this- this morning: kanapa basar/bangkak purut ko?
nc answer: senyum2 ja (malas mo jawab..n sa tau juga dia main2 ja)

Finally: nda berat kah perut ko..ko rasa skg? (especially from single ladies)
nc answers: mm..bulih tahan juga la  :)

heheheh..so that's it.
The questions that are frequently asked now. 
Sometimes i got tired answering..sometimes excited..because the answers changes..as weeks go by.
*gulp
yep, another 4 months to go..n i hope its going to be a smooth journey.
Amen.


bah..mari kita tengok2 katun yg menceria kan la kn? 
(^_^)
Have a wonderful holiday..




15 comments:

Cinoi said...

Wow, mom to be. mesti eksaited sekarang kannnn..

congrats. wish everything goes well.

Just said...

heheeh.. mmg gitu tu... tiap2 bln kena tnya.. brp bln sdh.. sdh scan.. girl or boy.. mengidam apa... mmg laitu moy! mmg bikin gerigitan tp tu la.. jwb jg! heheheeh...

tp kan nc.. klu scan nda nmpk2 kan most probably girl.. :D nyway, enjoy your pregnancy! take care..

nc said...

Cinoi: thnk u Cinoi :)

Just: hahaha..ya ba.. memang gerigitan..sa lagi ni kn.. balik2 kena tny student..kdg2..siok melayan dorang..kdg2..'sudah2 la kamu tu' sja sa rasa mau jawab o..:)

Deanona said...

take care mom to be! :)

CathJ said...

saya paling byk kena tanya.. boy or girl?? ini soalan semestinya lah... kalau itu org nda tanya, mulau lah dia tu... hahahahha... sampai mcm tu sekali bah sia rasa... sebab, memang kana tanya...

sekejap juga oh kan...lagi 4 bulan... tapi heran saya rasaaa saya lambatttttttt betul mau beranak... aduhhhh..... nda tahan...

LadyKath said...

Nc,kwn sa pun pregnant mau 5 bulan suda.. Sa pula yg excited nda sabar mau tunggu ada baby2 ni.. Hehe.. All the best ya mengharungi this period :)

chegu carol said...

every phase of life, mesti ada soalan rutin. so now that you are in a particular phase, itulah semua tu kan soalan2 rutin hehehe...just enjoy the show urg bilang tu kan...5 months sudah..mcm rasa baru juga sa dingar ko pregnant now, 4 months to go...time flies so fast....

Ervina said...

hehe...mcm baru sija saya tanya2 ko soalan2 tu kamarin oo kan nanc...haha. ba, nanti bisuk kalo sia tejumpa ko la kan...sia mo tanya2 lagi ko soalan2 bonus tu... hehe sia yg excited ni! lol. Take care my dear, eat well :D

Uzoeiy @ Zoi said...

huhuhu..sa ingat lg time sa pregnant time di acic dulu..student siap pegang perut ba dlm kelas. tp siok juga layan diorang. kdg2 ambil berat lg sama sia..hehe..

nc said...

Deanona: thnks mandak :)

CathJ: ya kan.. ko mau dekat due sda tu kn.. bah, all the best a :)

LadyKath: thnk u kath :) im lovin all my blogger friends support

chegu carol: very true:) just go with the flow kn.. hehe..sa rasa makin bnyk kena tny la ni nanti time saiz lagi besar hehe

Ervina: haha..biasa la ..bah, ko tny ja ba.. mana tau.. lain lagi jawapan sa time tu sda :)

Uzoy: ko tau.. gitu la dorang buat sa juga tu.. kdg2 sa tpuk2 dari dorng..mo p pigang2..haha..

Mia said...

soalan2 standard tu Nc.....lebih2 lagi yang menyoal tu orang yang belum kawin atau belum pregnant lagi......kadang2 pelik2 tu soalan durg.....hehehe

Wyne @ Mouren Mauve said...

Haha, mmg biasa lah kena tanya mcm2 during pregnant. Tp nda pernah pula sa kena tanya 'nda berat kah perut ko?' Sa pun tdk pernah tanya orang mcm tu. Apa lah punya soalan hehe..

After reaching 5 months, mesti ramai yang tanya 'Boy or girl?' sbb that particular month bulih tau suda apa gender dia. BAHHH, get ready to be ask..hehe!

Take Care Nc.

Alv0808 said...

Take a good care NC. Nda la sa mau tnya banyak2 sebab sudah ada soalan and jawapan dlm post ko hehehehe..

SJB AKA SUE J-B. said...

Ya bah, semua pun sama saja tu soalan kalau time pregnant haha.

Vienne said...

kalau sa kan, sa nda tanya if boy or girl..tp sa akan agak2 apa tu baby base on kebulatan puyut..hehe

 
Yours Sincerely..nc © 2008. Template Design By: SkinCorner