14 December 2009

Roses are Red.. (not purple)

Yep, i guess roses are meant to be RED. not purple.
The purple roses that i was promised as my wedding bouquet (from my bridal house) turned out to be a disappointment. Purple, it was not..but a very light colour of pink.
"Puple la tuh.." said the bridal house assistant.
"Pink ni.." i said.
" dia punya bunga pun ada yg buruk sda.." i said further while looking at the bouquet with a very3 sad face.
"o, kalau mau yg perfect punya susah la.." dia balas pula.

My heart was really heavy. It was for my wedding. I added up another amount of money because u promise me of the purple ones.. :(

The time was 11am. The wedding was the next day.
This is NC ~ where there is a will, there is always a way.

J was too tired to go for another round of rose-hunt.
I ended up with my sister and brother in law searching for a replacement bouquet.
Determined not to walk down the aisle with the purple-kunun punya roses.. (yg bikin saikit ati lagi, bidah ba cara tu roses kena buat, smua org cakap bida) i called people and went to a florist.
But it was 4pm by then.
They all said the same thing - "kalau awal sikit kau bagi tau..mgkin dapat."

I made the last call to my photographer and ask whether he could prepare me a bouquet of red roses for the wedding.
"Sure." dia bilang
"Sa kasi buat ko English style."
woooooo..berbunga2 trus hati sia.

and so..

Photobucket

red roses for nc.

Photobucket
the Reds on my right..the pink-purple on my left. maybe its my high Xpectations..but, everybody deserve the best. Where there is a will, there might be a way.

Photobucket
though no purple roses for the occasion..i found these lovely purple daisies for me self..hehe..


Photobucket
nc says: yammm seng! selagi ada alternatif..sia akan trus cuba. :)
(all pictures are a courtesy of our wedding photographer. Blm kena edit lagi tu,, shhh..jn kasi tau dia sa uplod sda ni gmbr sini hehe)

11 comments:

Angel said...

The first photo is so sweet! Love it! Ko mo kac ngam tu suppose-to-be-purple rose sama warna theme ka tu? Alala. Tu orang color blind ba kali tu nc. (haha! punya jahat sa!)

kalo sa mo theme sa biru, d mana mo cari bunga biru?! bunga plastik kali la ada.

AngeL BeaR said...

i remember when I was the bridesmaid for my friend's wedding last year...buli2 she forgot her own bouquet...nah..mana mo cari florist buka malam2 di bundu tuhan? hahahaa...

so...nasib sa nampak d corner sana bathroom ada durang beli one bunch of roses...and I ransaked the whole house looking for ribbons and stuff....30 minutes after gambling with luck and the last bunch of roses...tada!!! nasib jadi juga bouquet dia..hehehehehe~

♥ AnnieMing ♥ said...

part bouquet ni ada leceh sikit kan.. sa pun request yg santik2 kunu dr d bridal house since they provide me free bouquet.. sekali sampai, nah kecil nih.. tu pun a friend of mine yg hantar, d keningau suda baru sa nampak. oh well, i said, nevermind la, sa kaC umban juga tu bunga nanti abis dari church.. haha.. bikin kaC senang2 hati.. sbb d bouquet yg sampai ada kecil sikit than expected..

tu la yg sa mau tanya ko aritu tym jumpa ko d church, kenapa red roses yg ko pakai.. tp bulih2 sa telupa.. hehe.. tp cantik juga ba ur bouquet nancy.. i loike!

nc said...

Angel: thnks angel ;) , itu la tu kunun mau kasi sama the kaler n everything..smpai sa snggup byar extra charges utk bouequet yg spatut ny free dari tu bridal house uhuhu..nda pa la.. ,
ko mau cari bunga warna biru ka..urmmm..susah laini tau hehe

AngelBear: thats wat u call creative! nasib o..bundu tuhan lagi tu..punya jauh dari mana2 florist hehe, :) thnks for the sharing angelbear

Annieming: ni la ni kalau bouquet yg free dari bridal house kn, sa pn spatut ny free ba tu.. tpi sa tmbh harga sb dia ckp bulih tlg buat puple roses kunun. sekali..nahhh..gitu pla. last2 nasib sa dpt minta tlg buat dari org lain. but this time the conventional red ones ;) it was my first choice actually. tapi gatal ati kn,mau juga puple kunun haha

Kris and Nadia said...

hai..hihi sori busy kunun :) ya ba kan.. bkin sakit hati tul, mmg color blind la tu orang, kalu sya, sya cucuk d mata dia tu bunga.. hahaha :) adoi2, trus sya pun jadi byk fikir ni bunga sya..

syl, btul ba kecik??? huhu.. tpaksa mau stand by bunga lain lg ni kan.. emm..

NC, ya oo where there's a will, there's a way.. dun give up :) mesti dapat sampai dapat :) hihi..

nc said...

nadia: ko tau..baru tadi sa npk roses btul2 purple o.. aduh2..cantik o.. dark purple. kena kasi jadi hiasan utk org punya perasmian kadai. cantik ny..
nanti bouquet ko..ko tanya tu bridal house betul2.. mcm mn bunga yg dia bagi kn.

yep yep,, i think that is always the personal motivation that drives people around me crazy ~ sb inda pndai putus asa (hehe..dlm sesetengah hal ja la )

Gallivanter said...

Natural purple is certainly better than "faked" purple, good thing there were daisies :-D

memeljoan said...

Klu sa punya bouquet, aunty sa yg urus...and wlupun bukan purple rose tp white roses and some purple flower around it pun sdh cukup cantik bagi sa...thanks to aunty yg urus bouquet sa tu...;)

nc said...

Gallivanter: agree. sumtimes we need to lower down our expetation and go with the flow kn.. :)

Memeljoan:bagus nya ko ada org tlg urus.. ini sa belari sndiri2 cari bouquet ni.. uhuhuu

♥ AnnieMing ♥ said...

nad, iyaa kecil nih.. tapi since mau kena umban sama sumandak yg belum kawin, maka ok saja la.. haha..

nancy, kesian ba d bride yg terpaksa terkejar2 ni mencari.. durg d bridal house pun sepatutnya alert la ba sama apa customer durg mau & harap kan.. klu teda, awal2 la cakap teda..

nc said...

annieming: itu la ba tu,,sia kunun yg masih sibuk2 belari2 cari bunga sndri..haha..kesian pla. tpi...pa blh buat..:)

 
Yours Sincerely..nc © 2008. Template Design By: SkinCorner